Noored panevad end proovile

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstliku hingamise õppusel. Foto on illustreeriv.
Kunstliku hingamise õppusel. Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Teisipäeval, 8. mail saab Valgamaal Pühajärvel kokku üle 100 Lõuna-Eesti koolinoore koos õpetajatega, et end proovile panna uppuja päästmises, esmaabi andmises ning liikluskatsetes.

Toimuv ohutusõppe päev lõpetab koolitusprojekti «Iga 1 turvaliselt 12. klassi», mille käigus läbis kokku 270 õpilast 14 Lõuna-Eesti koolist vee- ja liiklusohutuse ning esmaabi koolituse.

«Koolinoore saavad võimaluse katsete ja praktiliste harjutuste abil kogeda, mis toimub vee- või liiklusõnnetuse korral, kuidas vastavates olukordades tegutseda või selliseid õnnetusi vältida. Lisaks arutletakse tervislike eluviiside üle Tartumaa tervistedendavate koolide esindaja eestvedamisel,» rääkis maanteeameti lõuna regiooni liikluskasvatuse osakonna juhataja Kai Kuuspalu.

Noorteprojekt 112 ehk «Iga 1 turvaliselt 12. klassi» toimub kolmandat aastat. Idee algatasid Tartu maakonna traumaennetusnõukogu liikmed, ohutuskoolitusi korraldavad maanteeameti lõuna regioon, Punase Risti maakondlikud seltsid, Lõuna päästekeskus ja Lõuna prefektuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles