Euroopa päeva tähistatakse ka Valgas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu lipp
Euroopa Liidu lipp Foto: Postimees / Scanpix

Sel nädalal tähistatakse Euroopa päeva Valgas, Võrus, Jõhvis ja Pärnumaal, kus maakondlikud ELi infokeskused Europe Direct korraldavad üritusi koostöös kohalike partneritega.

«Euroopa Liidu sünnipäeva tähistatakse üritustega, mis pakuvad tegevust nii noortele kui vanavanematele,» ütles Euroopa Komisjoni esinduse juht Hannes Rumm. «Sel aastal on tähelepanu all tervislikud eluviisid, tegus vananemine ning teadmiste arendamine.»

Täna toimub Valga maavalitsuses traditsiooniline «Euroopa Liidu infojaht», milles saab osaleda üheksa 7.–8. klasside võistkonda. Kõik osalejad saavad ka auhinnad.

Tallinnas tähistatakse Euroopa Liidu sünnipäeva 12. mail. Tänavuse Euroopa päeva põhisündmus on tervisekõnd Katrin Karisma-Krummiga läbi vanalinna Lennusadamasse ja tagasi.

Sarnaselt varasematele aastatele mängitakse 12. mail ka orienteerumismängu «Päevaga läbi Euroopa», mille jooksul õpitakse tundma Euroopa riikide saatkondi ja ELi asutusi. Euroopa päeva lõpetab kell 17 Vabaduse väljakul algav kontsert, kus astuvad üles Getter Jaani, Tarvo Krall ja teised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles