Tanklad eksisid eelkõige kliendi kasuks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütuse tankimine kanistrisse. Foto on illustratiivne.
Kütuse tankimine kanistrisse. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tarbijakaitseamet tegi aprillis-mais Põlva-, Valga- ja Viljandimaa tanklates vedelkütuse mahumõõtmisi. Kokku kontrolliti 12 tanklat ja tehti 18 mõõtmist.

Rikkumine ostjate kahjuks avastati ühel korral. See ilmnes Viljandimaal Päri tanklas, mis kuulub firmale Texor OÜ. Ettenähtust väiksema koguse väljastas bensiini 98 tankur. Kümne liitri peale oli eksimus 570 milliliitrit. Samas oli kütusemõõtur nõuetekohaselt taadeldud.

Tankla selgitas, et kontrollimise ajal oli kütus mahutis otsakorral ja see võiski olla eksimuse põhjuseks. Koheselt telliti uus kogus kütust ning sama päeva õhtuks oli plaanitud ka kütusemõõturite korraline taatlus.

Lisaks avastati kontrolli käigus kuus tanklat, kus ostjad said pisut enam kütust kui näitas tankuri lugem.

Tarbijakaitseameti kommunikatsiooniekspert Siiri Erala kinnitas Valgamaalasele, et tarbijad said kütust lubatust pisut enam ka kahes Valgamaa tanklas. Need olid Statoil Valga tankla ja  AS Tecne Töökoda tankla Otepää vallas.

Lisaks sai rohkem kütust Viljandi Männimäe tanklast, Neste tanklast Viljandis Tallinna maanteel,
Alexela Oili Karksi-Nuia tanklast, samuti Abja tanklast.

Eelmise aasta jooksul tegi amet sarnaseid mõõtmisi 29, rikkumisi tarbija kahjuks tuvastati neljal korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles