Tuntud mulgid tutvustasid paikkonna kultuuri

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgimaa külje all Valgas toimus lasteaia Buratino emadepäevale pühendatud koguperepidu "Üits vahva Mulgipidu".
Mulgimaa külje all Valgas toimus lasteaia Buratino emadepäevale pühendatud koguperepidu "Üits vahva Mulgipidu". Foto: Valga linnavalitsus

Mulgimaa külje all Valgas toimus lasteaia Buratino emadepäevale pühendatud koguperepidu «Üits vahva Mulgipidu», andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist.

Mulgimaa kultuuripärandi kandjad Alli Laande, Ants ja Anu Taul ning Margus Põldsepp tutvustasid rahvakultuuri laulude, tantsude, pillimängu ja sümboolika kaudu. Lasteaia lapsed koos vanemate ja külalistega said tutvuda Mulgimaale omaste tavade, kommete ja keelelise eripäraga.

Mulgi laulude ja tantsudega esinesid kõik lasteaia lapsed ja kogu personal. Buratino väikesed poisid tantsisid emadele koos Valga rahvatantsurühma Rukkilill meestantsijatega Mulgi polkat.

Laste esinemiste vahepaladel tutvustas Mulgi rahvariietes Ants Taul torupilli ja torupillimängu ning Anu Taul Mulgimaa rahvalaule.

Margus Põldsepp lõi peomeeleolu lustaka lõõtspillimänguga, mängides üldtuntud laule. Päeva juht ja Mulgi kultuuripärandi nõustaja Alli Laande tutvustas Mulgi keelt ja kultuuri.

Koguperepeod on lasteaias olnud alati temaatilised ja lastevanemate arvates on need laste silmaringi laiendavad, esinemisjulgust kasvatavad, kollektiivi ühendavad ja väga oodatud sündmused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles