Kohus mõistis ekspolitseinik Marek Tiiratsi osaliselt süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Tiirats
Marek Tiirats Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Tartu maakohus mõistis mitmes kriminaalkuriteos süüdistatava Lõuna prefektuuri endise tipp-politseiniku Marek Tiiratsi neljapäeval osaliselt süüdi ning määras talle rahalise karistuse.

Kohus mõistis 39aastase Tiiratsi, kes on pärit Valgast, õigeks ühe tulirelva ebaseaduslikus käitlemises 2008. aastal süütõendite ebapiisavuse tõttu, samas jäi ta süüdi teise tulirelva ebaseaduslikus käitlemises 2009. aastal ning omastamisele kaasaaitamises ja omastamises.

Kohus karistas Tiiratsit 3720 euro suuruse rahalise karistusega. Kuna karistuse hulka arvatakse ka eelvangistuses viibitud kolm päeva, jääb ärakandmisele kuuluvaks karistuseks 3385 eurot.

Eelnevalt oli Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Margus Gross taotlenud Tiiratsile rahalist karistust 4650 euro ulatuses. Süüdistatava kaitsja vandeadvokaadi vanemabi Kalju Kutsar palus kaitsealune täielikult õigeks mõista.

Riigikohus tühistas mullu septembris kahe alama astme kohtu lahendid, mis mõistsid Tiiratsi süüdi, ning saatis kaasuse tagasi maakohtusse osaliselt uueks arutamiseks. Tartu ringkonnakohtu ja Tartu maakohtu otsused jäeti jõusse vaid osas, mis puudutasid Tiiratsi õigeksmõistmist tulirelva helisummuti ebaseaduslikus käitlemises.

Samuti lõpetas riigikohus kriminaalmenetluse osas, mis puudutas Tiiratsile esitatud süüdistust sileraudse jahipüssi padruni ebaseaduslikus käitlemises. Muus osas tühistas kohus kahe alama astme kohtu lahendid ning saatis süüasja Tartu maakohtusse uueks arutamiseks.

Riigikohus nõustus kassaatori seisukohaga, et kohtud on Tiiratsit süüdi tunnistades tuginenud lubamatutele tõenditele.

Süüdistuse kohaselt aitas Tiirats 2009. aastal omastamisele kaasa ning 2008. aastal omastas Lõuna prefektuuris sõidukite tankimiseks ettenähtud kütust kokku ligi 5000 krooni väärtuses. Tiiratsile esitati süüdistus ka 2008. ja 2009. aastal vastavaid relvalubasid omamata kahe tulirelva ning nelja helisummuti ebaseaduslikus käitlemises ning 2008. aastal ühel korral laskemoona ebaseaduslikus käitlemises.

Marek Tiiratsi kriminaalasi eraldati 2009. aasta 17. juunil kokkuleppemenetluses lahendi leidnud Lõuna prefektuuri endiste töötajate kriminaalasjast.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles