Läti ja Leedu üksused jõuavad Kevadtormile

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne- ja Ida-Virumaal toimub kaitseväe suurim maaväeõppus Kevadtorm 2012. Sõdurid kogunevad Tapa vanal lennuväljal.
Lääne- ja Ida-Virumaal toimub kaitseväe suurim maaväeõppus Kevadtorm 2012. Sõdurid kogunevad Tapa vanal lennuväljal. Foto: Postimees / Scanpix

Täna hommikul ületasid Valka-Valga piiripunktis Läti-Eesti piiri Läti jalaväekompanii ja Leedu jalaväe luurerühm, kes osalevad õppusel Kevadtorm. Kolonn suundub Valgast oma paiknemisalale Virumaal.
 

Läti jalaväelased osalevad Kevadtormil neljandat, leedulased aga esimest korda. Lõunanaabrite kaitseväelased teevad koos Scoutspataljoniga vastutegevust teistele Eesti maaväe üksustele.

Scoutspataljoni ülema kolonelleitnant Vahur Karuse sõnul annab Kevadtorm väga hea võimaluse Balti riikide kaitsevägede erinevate üksuste vahelist koostööd harjutada. «Lätlased on minu alluvuses tegutsenud juba kaks Kevadtormi ja kogemus on positiivne, Leedu üksusega varasem koostöökogemus puudub, aga ma olen kindel, et kõik toimib hästi ning vastutegevus saab olla veelgi tugevam.»

Läti jalaväelased tegutsevad manööverüksusena ja Leedu luurerühm vastavalt oma erialale. Õppusel osaleb ka Läti kaitseväe pioneeride sillarühm.

Kevadtorm 2012 on jagatud kolme põhilisse etappi: ümberpaiknemine, koostegevusõpe ja lahinguülesannete täitmine. Õppuse tegevus on 3.–11. maini Vinni, Väike-Maarja, Tapa ja Laekvere vallas, seejärel laieneb see ka Jõhvi, Illuka, Mäetaguse, Kohtla, Toila, Maidla, Sonda, Sõmeru ja Rägavere valdade territooriumile.

Kevadtorm 2012 lõpeb 19. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles