Ärid jäid peaaegu ööpäevaks internetita

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eltel Networksi töömehed hakkasid rikke kõrvaldamisega tegelema täna kella ühe paiku.
Eltel Networksi töömehed hakkasid rikke kõrvaldamisega tegelema täna kella ühe paiku. Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Valgas Vabaduse 34 paiknevad R-kiosk ja kauplus AG on eile kella kuuest õhtut internetiühenduseta, samuti ei saa kasutada lauatelefoni. Seega ei saa praegu majas paiknevates ärides ka kaardiga maksta.

Tõenäoliselt põhjustas probleemi teetööde käigus lõhutud kaabel.

Maja omanikku Raivo Teed häirib juhtunu juures kõige enam info äärmiselt konarlik liikumine. R-kioski töötajad  informeerisid firma juhtkonda interneti kadumisest juba eile õhtul. Täna kella üheks aga probleem veel lahendust leidnud polnud.

Elioni avalike suhete juht Lilian Nõlvak kinnitas, et nendeni jõudis info alles kella poole kaheksa ajal õhtul. Selleks ajaks oli valvetehniku tööpäev juba lõppenud.

Teed paneb see väide hämmastuma. «Selline tehnik peaks tegutsema ööpäev läbi,» on ta seisukohal.

Seda, miks info õigeaegselt Elionini ei jõudnud, seletas Nõlvak sellega, et tehnikute ja kliendi telefonikõned toimusid samaaegselt.

Eltel Networksi töömehed hakkasid rikke kõrvaldamiseks ettevalmistusi tegema neljapäeval kella ühe paiku. Internetiühendus taastus kella kolmeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles