Seminar toob Valgamaale eksootilised külalised

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Programm Euroopa Noored võimaldab noortel koostööd ka teha teiste maailma noortega väljaspool Euroopast. Pildil Eesti osaleja Indias noorteseminaril.
Programm Euroopa Noored võimaldab noortel koostööd ka teha teiste maailma noortega väljaspool Euroopast. Pildil Eesti osaleja Indias noorteseminaril. Foto: Erakogu

Valgamaal Otepää vallas Vidrikel kohtuvad 25.–30. maini noorsootöötajad ning noortejuhid Eesti maapiirkondadest ja väikelinnadest ning sarnastest piirkondadest kaugetest Euroopa riikidest Küproselt, Maltalt, Rumeeniast, Slovakkiast ja Portugalist.

Ettevõtmise eesmärk on algatada uusi noorte ühisprojekte, et viia Eesti noored Euroopasse ja tuua Euroopa Noored Eestisse.

Eestisse saabub 12 osalejat välisriikidest ning kohal on ka 12 osalejat Eesti eri piirkondadest. Osalejatel on soov ellu viia erinevad noorteprojekte, kuid eelkõige tuntakse huvi noorte ettevõtlikkuse ja tööhõivega seotud projektide vastu, sest programm Euroopa Noored kaasab ka noori, kes hetkel töötud.

Seminari käigus luuakse uusi kontakte. Tihti on noortel head ideed, kuid neid paberile kirja panna on keerulisem. Seega on üks seminari eesmärke ka uurida, milline on kvaliteetne noortevahetuse projekt ja kuidas saavad näiteks noored Otepäält sõita külla Küprose noortele, et koos tegeleda teemadega, mis neile huvi pakuvad.

Külalised tutvuvad ka Eesti kultuuri, kohaliku eluolu ja loodusega. Külastatakse Tsirguliina keskkooli, kus saab tutvuda koolimaja, õpilasesinduse, ajalehe ja kooliraadio tööga, mida veavad eest õpilased ise.

Looduse ilu imetletakse Karula rahvuspargis, huntidele ja karudele minnakse külla Võrumaale Alaveski loomaparki.

Seminar saab teoks programmi Euroopa Noored toetusel ning selle korraldab MTÜ Seiklejate Vennaskond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles