Valga aukodanikuks valiti Ülo Mere

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Mere
Ülo Mere Foto: Marge Väikenurm / Valgamaalane

Reede, 25. mai keskpäeval alanud Valga linnavolikogu istungil oli esimese päevakorrapunktina kavas järjekordse Valga linna aukodaniku valimine. Tiitlile esitati neli kandidaati.

16 poolthäälega 19st valiti Valga linna aukodanikuks Ülo Mere, kellele antakse tiitel üle Valga linna päevade ajal, mil linn ühtlasi oma sünnipäeva tähistab.

Mere on sündinud 1937. aastal Valgas. 1952. aastal lõpetas Valga 2. seitsmeklassilise kooli, 1955. aastal Tallinna kehakultuuri tehnikumi. Aastatel 1955–1957 töötas ta spordiühingu Jõud Valga rajoonikomitee esimehena, 1957–1968 kehalise kasvatuse õpetajana. 1968–1995 töötas treenerina ja direktorina Valga laste ja noorte spordikoolis. 1995. aastast käesoleva ajani on treener käsipalliklubis Käval.

Mere on aastakümnete jooksul olnud aktiivne noortespordi eestvedaja. Tema käe alt on sirgunud 34 noorte ja 11 täiskasvanute Eesti käsipallikoondise liiget. Tema juhendamisel on Valga käsipallurid tulnud Eesti täiskasvanute meistriks 1992. aastal ja 2. kohale 1991. aastal.
 
Mere koostatud on kaks spordiajaloolist kogumikku: 2009. aastal ilmunud »Valgamaa pallimängude ajaloost« ja 2011. aastal »Valgamaa Spordiveteranide Selts 25«.

Esimene Valga linna aukodaniku tiitel anti üle 2005. aastal, mil selle pälvis kauaaegne Valga muusikakooli direktor Aime Lõhmus. Pärast teda on aukodanikuks saanud veel kirikuõpetaja Peep Audova, kunstnik Linda Markus, pedagoog ning kauaaegne õppealajuhataja Vikki Pennonen, ehitusjuht Ivan Mannine, arst Laine Mänd ning ettevõtja ja omavalitsustegelane Uno Heinla.

Linnamajandusameti juhataja Urmas Möldre esitas volikogu istungil ülevaate linna probleemsetest kinnisvaraobjektidest, kinnistute olukorra parendamiseks rakendatud meetmetest ning ettekirjutuste täitmisest.

Arutluse all oli veel mitu päevakorrapunkti.

Pikemalt loe laupäevasest Valgamaalasest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles