Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval said Helme ja Hummuli valla sotsiaaltöötajad esimest korda istuda elektriauto rooli, et Tartust koduvalda sõita. Mida sotsiaaltöötajad elektriautodest arvavad?

Võlgade tõttu on Valga turul asuvate hoonete soojusega varustamine lõpetatud ning võla kasvades kaalutakse ka elektriühenduse katkestamist. Valga Leivatehasel olevat esinenud tihti probleeme soojuse eest arvete õigeaegse tasumisega.

Tõrva ja Otepää päästekomandode hooned saavad uue soojustuse ja fassaadi. Otepää komando käsutuses olev maja saab ka ventilatsioonisüsteemi - seda CO₂ heitmekvoodi müügist saadava raha eest.

Valga linnavolikogu istungil andis linnajuhid aru linnavalitsuse tegevusest mais. Teravaid küsimusi tekitasid koolihoone remont ja linna spordielu.

Kohtuvaidluste tõttu enam kui pooleks aastaks seiskunud vee- ja kanalisatsioonitööd Tõrvas saavad jätkuda.

Eesti Kunstiakadeemias moedisaini õppiv Otepää neiu Kersti Tiimann oli pikki öid üleval, et teha kolme kursusekaaslasega oma elu esimest moekollektsiooni. Unetud ööd, mida tuli kokku kindlasti nädala jagu, tasusid ära, sest esimese kursuse tudengid pääsesid ERKI Moeshow`le.

Möödunud nädalal viibisid Tõrvas külalised Norras asuvast sõprusvallast Hemsedalist. Külalised kohtusid paljude Lõuna-Eesti rahvamuusikutega, et arutleda, kuidas Hemsedali ja siinsete pillimängijatega koostööd arendada.

Suur osa toetusetaotlustest Eesti noorsootöö keskuse projektikonkursile «Varaait» tuli tänavu muusikakoolidelt. Valgamaalt said toetust kõigi kolme linna muusikakoolid.

GMP Pühajärve restoranis sai laupäeval nautida gurmeetoitu, mille valmistajate hulgas oli ka Prantsusmaal Lyonis peetava kokandusolümpia Bocuse d`Ori finaali pääsenud eestlanna Heidi Pinnak.

Valga keskstaadionil peeti 17. Bruno Junki mälestusvõistlus käimises, kohal oli ligi sadakond sportlast Eestist, Lätist ja Leedust.

TV 10 olümpiastarti individuaalalade viimasel etapil Rakveres olid kavas viske- ja heitealad ning pikamaajooksud. Ühtlasi selgusid finaali pääsejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles