Rannavalve alustab taas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühajärve rand.
Pühajärve rand. Foto: Ülle Kübarsepp/ Valgamaalane

Hoolimata hooaja algusest ja päikeselistest ilmadest on vesi Eestimaa randades suplemiseks veel liiga külm ning randades lehvivad punased lipud.

«Praegused veetemperatuurid sobivad pigem karastunud talisuplejatele, kuid ilusate ilmade püsimisel läheb ka merevesi paari nädalaga soojaks ning siis on suplemine ohutum,» ütles G4S rannavalve juht Henry Seemel.

Samuti paneb staažikas rannavalvur suvenautijale südamele olla eriti tähelepanelik ujumiskohtades, kus rannavalvet pole. «Praktika näitab, et lõviosa õnnetustest juhtub valveta randades, mistõttu seltskonnaga veekogu juures puhates peaks lisaks pidutsemisele mõtlema ka ohutusele: jälgige hoolega lapsi ja alkoholi tarvitavaid inimesi. Just nendega juhtub õnnetusi kõige sagedamini,» lisas Seemel.

Tänavu tagab G4S rannavalve suplejate ohutuse sel suvel vähemalt 14 rannas. Otepääl Pühajärve rannas töötab see 1. juunist 31. augustini iga päev kella 11–21.

Rannavalve ülesanded Pühajärve rannas on külastajatele rannavalve (vetelpääste ja meditsiinilise esmaabi) ning muude vajalike tegevuste (suplusakvatooriumi puhastamine, hooldus, tähistamine)   teostamine.

Rannas saab Otepää valla kommunikatsioonijuhi kinnitusel mängida võrkpalli, on olemas ka kiiged ja lasteatraktsioonid, töötab rannakohvik.

Eelmisel aastal kuulutas Otepää vallavalitsus välja avatud riigihanke menetluse korras hanke rannavalve teenuse osutaja leidmiseks aastateks 2011-2013. Hankele laekus kolm pakkumist, edukamaks osutus G4S Eesti AS pakkumine.

Ka Valga Pedeli paisjärve äärsele rannaalale oodatakse suvitajaid, kellele on linnas tagatud uuendatud liivarand, vetelpäästega turvatud ujumiskoht ja läheduses asuv mänguväljak.

Rannavalve töötab Pedeli ääres kella 11--20. Korraga on tööl kaks rannavalvurit, kes tagavad rannaalal peale vetelpääste ka avaliku korra, andis teada Valga linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Hele Heletäht.

Tema sõnul on tervisekaitseamet kinnitanud, et Pedeli jõe vesi vastab ujumiseks nõutud tingimustele.  Veetemperatuuri mõõdetakse kolm korda päevas: kell 10, kell 14 ja kell 16. Jooksvalt saab ilmaoludega tutvuda muu hulgas Valga linna kodulehel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles