Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves ja Evelin Ilves ning mitmekümnest Eesti poliitikust ja ärimehest koosnev delegatsioon sõitsid teisipäeval kolmepäevasele riigivisiidile Läti Vabariiki. Peatus tehti ka Valgas.

Teisipäeva pärastlõunal startisid Tõrva linnavalitsuse eest kolm võimast Kaitseliidu sõidukit. Algas teekond läbi Mulgimaa külade, linnade ja valdade, et rahvast 9. juunil Tõrva Mulgi laulu- ja tantsupeole kutsuda.

Valga linnapea Kalev Härgi sõnul tähistab tänavune festival linna 428., Valga muusikakooli 90. ja Jaani kiriku Ladegasti oreli 145. aastapäeva. Täpsemalt räägib ta ürituste kavast Valgamaalasele antud intervjuus.

Teisipäeva õhtupoolikul ootas töötukassa Valgamaa osakonna kutsel Müllersoni Ärimajja sisenenud külalisi mitu üllatust. Näiteks kohtuti rääkiva liftiga.

MTÜ Vana-Tori Hobuse Ühing sai endale õiguse pidada tori tõugu hobuste vana-tori suuna tõuraamatut ja läbi viia jõudluskontrolli. Kuidas suhtuvad sellesse ühingusse mittekuuluvad hobusekasvatajad?

Mõnigi supermarket on hädas töötajate leidmisega, kohalike sõnul võib ka Valga Maximas pidevalt kohata uusi klienditeenindajaid. Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid kinnitas siiski, et Valgamaal poeketil personaliprobleeme pole ja Valga kaupluseski on stabiilne töötajaskond.

Üheteist aastaga kadus Valgamaalt umbes Otepää ja Tõrva linna jagu rahvast – seda näitas kahe viimase rahvaloenduse andmete võrdlus.

Lõuna-Eesti kuplite-, jõgede- ja järvederohke maastik pakub võimalust suviti mitmekülgselt puhata.

Kuigi Valgamaal on ligi 200 järve, võetakse veeproove vaid neljast kohast – need on avatud ametlike randadena, kus ohutust tagab rannavalve.

Nädalavahetusel peeti Valgas Eesti suurima seiklusspordisarja Ace Xdream teine etapp, mis tõi maakonnakeskusesse üle tuhande seiklusspordi huvilise.

Valga spordiklubi maadlejad osalesid Tartus 43. Georg Hackenschmidti mälestusvõistlustel maadluses, kus kuuest noorsportlasest kahel õnnestus jõuda kolme parema sekka.

Valga-Valka sünnipäevanädala ajal on linnas ka tivoli. Kust tullakse ja mida pakutakse?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles