Mulkidel Tõrvas juba pidu käib

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgi häärberi õuel süüdati Mulgi peo tuli.
Mulgi häärberi õuel süüdati Mulgi peo tuli. Foto: Vello Jaska

Tõrva on täna sigimist-sagimist täis. Mõne päeva eest läbi Mulgimaa reisinud peotuli on linna kokku meelitanud hulga huvilisi, kes kõik tahavad osa saada 2. Mulgi peost.

«Siin tegutseb hommikust saati juba hulga rahvast,» tähendas Mulgi Kultuuri instituudi juhataja Janne Järvelt.

1300 esinejat said kokku täna hommikul Tõrvas, mil nad hakkasid harjutama kooride kokkulaulmist ja tantsijate liikumismustreid.

Janne Järvelt rääkis, et Tõrva pole küll pidulistest ummistunud, sest nii Valgas kui Viljandis toimuvad samaaegselt kultuurisündmused, ent lõbu ja lusti jagub Mulkide peol küllaga.

Taamal tänavanurgal kostab Türi meeste puhkpillimuusika, laadatelkide vahel sebivad rahvarõivais memmed ja taadid, naised ja mehed, poisid ja tüdrukud.

Vahetevahel kaovad üheealised mulgipeolised ära. Nad on läinud ühele kolmest harjutusväljakust, et õhtupoolikul saaks anda ilmarahvale ikka täiusliku tantsu- ja lauluetenduse. Kusjuures kogu repertuaar on mulgi keeles või mulgi autorite loodud.

Pidu algab rongkäiguga kell 17.00 ja staadionil hakkab laul ning tants pihta kell 17.30.

Kes Mulgimaa peopaika ise kohale tulla ei saa, võib pidu jälgida internetist aadressil http://www.videoteam.ee/asus2. Ülekanne algab kell 17.15.

Mulgi pidu toimub iga kahe aasta tagant. I Mulgi pidu peeti Karksi-Nuias aastal 2010.

2. Mulgi peo peakorraldajad on Mulgi Kultuuri instituut ja Tõrva linnavalitsus. Instituudi üheks eesmärgiks on Mulgimaa kui ühtse piirkonna arendamine ning kohaliku kultuuri hoidmine. Mulgimaa alla kuulub kokku 11 omavalitsust Viljandi- ja Valgamaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles