Täna avatakse uus päästehoone

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga päästekomando uus hoone Karja tänaval
Valga päästekomando uus hoone Karja tänaval Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 12. juunil kell 11.30 allkirjastavad päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu ning Läti riikliku tuletõrje- ja päästeteenistuse peadirektori asetäitja Normunds Plēgermanis Valgas Eesti ja Läti vahelise päästealase koostöölepingu, mille eesmärk lihtsustada abi osutamist ja koostööd piiriüleste päästesündmuste korral.

Eesti ja Läti vahel toimub juba aastaid ühine reageerimine piiriäärsetes piirkondades toimuvatele õnnetustele. Täna allkirjastatava lepingu puhul on tegemist 2007. aastal sõlmitud lepingu uuendamisega, millega täpsustatakse muuhulgas kokkuleppeid, mis tagavad kiirema ja ladusama reageerimise päästesündmustele.

Lisaks varasemale lepingule on uuendatud lepingus kirjas abi osutamine riikidevaheline hädaolukordade lahendamisel, samuti ühisõppuste korraldamine ning ekspertide vahetus.

Kell 12 avatakse pidulikult Valga uus päästehoone. Avamisel osalevad päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu, Lõuna päästekeskuse juht Margo Klaos, Valga linnapea Kalev Härk ja Valga maavanem Margus Lepik. Lätit esindab Normunds Plēgermanis.

Päästehoone asukoht valiti välja piirkonna vajadusi silmas pidades ning ehitusel võeti arvesse kõiki päästje vajadusi ja loodi neile sobivad töötingimused, et parandada valmisolekut ja päästesündmustele reageerimist nii Valgas-Valkas kui kahe riigi piirialal laiemalt.

Päästehoone nurgakivi asetati 21. juunil eelmisel aastal. Hoone ehitust rahastati Est-Lat programmi osana projektist «Valga-Valka Ühine Päästevõimekus». Projekti partnerid on Eestist päästeamet ning Lätist riiklik tuletõrje- ja päästeteenistus.

2 343 453 euro suuruse eelarvega projektist tuleb 1 991 935 eurot Euroopa Regionaalarengu Fondilt. Projekti rahaga ehitati ja sisustati Eestis Valga päästehoone, Lätis osteti Valka paakauto ja redeliga tõstukauto, koostati Eesti-Läti piiriülesed päästeala koostöö protseduurid ning piiriülese koostöö strateegia aastateks 2012–2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles