Valga on hädas tänavate lappimisega

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimaste päevade sula on välja toonud Valga tänavate kehva seisundi. Paljud sõiduteed on sõidukijuhtidele muutunud ohtlikult auklikuks.

„Tõesti oleme käesoleval aastal tänavate remondiks linna eelarvesse planeerida saanud viimase viie aasta väiksema rahanumbri," möönis aselinnapea Enno Kase.

Tema sõnul on tänavate aukude lappimiseks praegu eelarves 300 000 krooni. „ Näiteks mullu oli tegelik kulu aukude lappimisel 1,5 miljonit krooni," võrdles Kase.

"Ühtegi auku me lappimata ei jäta. Kasutame selleks ka riigi eelarvest tulevat abi," lisas ta.

Kui palju riik sel aastal teede remondiks raha eraldab ei ole Kase sõnul veel päriselt selge. Möödunud aastal saadi riigilt üle 6,5 miljoni krooni (linna eelarvest lisandus 8,5 miljonit krooni).

„Minu hinnangul oleks minimaalselt vaja vähemalt viit miljonit krooni," märkis aselinnapea. Ta lisas, et üsna tõenäoliselt saab linn 2-3 miljonit krooni.

Lugejad on Valgamaalasele vihjanud, et eriti halvas seisus on näiteks Pärna puiestee ja Kuperjanovi tänav.

"Lõpliku nimekirja selle aasta töödest saame esitada pärast investeeringuteks ettenähtud rahanumbri lõplikku selgumist," selgitas Kase.

"Suuremad ettevõtmised teede remondi osas tulevad vee- ja kanalisatsioonitrasside ehitusjärgse taastamise käigus. Niikaua tuleb taluda aukude lappimisega saavutatavat tulemust," rääkis kase.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles