Suvelaagrites osaleb tuhandeid noori

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasmalev Tartumaal Marjamaa talus vaarikal
Õpilasmalev Tartumaal Marjamaa talus vaarikal Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Haridus- ja teadusministeerium eraldas hasartmängumaksu nõukogu otsuse alusel selleks aastaks laagritegevuse arendamiseks 827 874 eurot, mis võimaldab laagrites soodsamalt osaleda 27 572 noorel, sealhulgas 2194 vähemate võimalustega noorel.

«Suvelaagrite riiklik rahastus on väga vajalik, et toetada lastevanemaid soodsama laagrituusiku maksumusega ning suurendada noorsootöö teenuste kättesaadavust,» selgitas Eesti noorsootöö keskuse peaekspert Liis Proos.

Eestis tegutseb 24 noortelaagrit ja hulgaliselt projektlaagreid. «Laagrite programmid on väga mitmekülgsed ning pakutava valiku seast peaks igaüks omale meelepärase laagri leidma,» sõnas Proos.

«Peamised tööandjad noortele on kohalikud omavalitsused ja aasta-aastalt järjest enam ka ettevõtjad,» nentis Proos vajadust tööandjate järele.

Malevate riigipoolne toetus küünib sel aastal pea saja tuhande euroni, mis vastavalt esitatud taotlustele jagati õpilasmalevate nõukoja ettepanekul 48 malevakorraldaja vahel.

Koondprojekti «Noorte tervistav ja arendav puhkus 2012» ja «Noortemalevad 2012» koordineerib Eesti noorsootöö keskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles