Läti saadab Eurovisioonile venekeelse laulu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu kevadel võidutses Serbia pealinnas Belgradis Eurovisioonil Venemaa esindaja Dima Bilan, nii langes järgmise aasta Eurovisiooni lauluvõistluse korraldamise au Moskvale. Pildil juubeldavad Dima Bilani fännid.
Tänavu kevadel võidutses Serbia pealinnas Belgradis Eurovisioonil Venemaa esindaja Dima Bilan, nii langes järgmise aasta Eurovisiooni lauluvõistluse korraldamise au Moskvale. Pildil juubeldavad Dima Bilani fännid. Foto: AFP / Scanpix

Lätit esindab tänavusel Eurovisiooni lauluvõistlusel Intars Busulis venekeelse lauluga "Sastregums" ("Liiklusummikud").

Läinud nädalavahetusel toimunud lauluvõistluse rahvuslikus voorus tuli tihedas konkurentsis võitjaks Busulis.

Rahvusliku vooru finaali jõudis kolm laulu, mis meeldisid nii žüriile kui ka publikule: Kristina Zahharova ja Annijas Putnina esitatud "Angel of mine", Natalijas Tumševica "Dynamite" ja Busulise "Sastregums", mille ta esitas superfinaalis läti keeles.

Ajalehe Neatkariga andmeil kavatseb Busulis mais Moskvas laulda vene keeles.

"Lugesin netis kommentaare - arvamused selle osas, mis keeles ma peaksin laulma, lähevad lahku. Jube raske on rahva seisukohas selles osas täielikku selgust saada. Ma ei tahaks päris kõigega ka nõustuda, tahaksin midagi omalt poolt lisada. Kõiges selles on üksjagu egoismi," ütles laulja väljaandele.

"Kuid ma ei ole kosmopoliit, ma olen tõeline Läti patrioot. Peaasi, et ma tean, mis mul hinges toimub, aga seal on rahva armastusega kõik korras," lisas artist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles