Kolmas suvekool soovib kasvatada noorte ühtsustunnet

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvekooli tegevused on alati üles ehitatud meeskonnatööle.
Suvekooli tegevused on alati üles ehitatud meeskonnatööle. Foto: Ülla Tamm

Kolmanda Valgamaa noorte suvekooli korraldajate sõnul on ettevõtmise peamine eesmärk kasvatada Valgamaa noortes ühtsustunnet ja tugevdada Valgamaa noorsootöövõrgustikku, teatas Ülla Tamm Valgamaa noorsootöökeskusest Tankla.

«Sel aastal on suvekooli teema »Matkates osavaks«. Tegevusi viivad läbi Valgamaa noorsootöötajad ja professionaalid seiklusfirmast 360 Kraadi,» selgitas tänavuse suvekooli projektijuht, Otepää noortekeskuse juhataja Kadri Orav.

«Kolme päeva jooksul toimub erinevaid loodusmatku ja meeskonnamänge, mis aitavad noortel õppida matkaviise ja -tarkusi. Pärast päevaseid tegevusi on õhtuti diskod,» tutvustas projektijuht kava.

«Esimesel õhtul saavad noored panna kokku omaloomingukavad ja esitleda neid teistele laagrilistele, järgmisel õhtul saab nautida kohalike noortebändide muusikat. Lisaks esineb Venno Loosaare bänd Cookies,» rääkis Kadri Orav sündmuse meelelahutuslikust poolest.

«Venno Loosaar, kes on olnud suvekooli päevajuht eelnevatel aastatel, on seda ka tänavu,» lisas projekti assistent Karin Sallok. «Loosaar saab noortega hästi läbi ja varustab noori energia ja hea tujuga. Suvekooli lõpetamisel antakse välja rändkarikas, mille saab järgmine piirkond Valgamaal, kes hakkab korraldama suvekooli järgmisel aastal,» kirjeldas ta.

«Suvekooli juures meeldib mulle see, et saab sõpradega koos teha palju erinevaid asju, näiteks mõelda õhtuseks kavaks midagi huvitavat, arvata, palju on purgis komme või palju võib kaaluda üks melon. Laagris oli alati midagi teha – igav seal juba ei hakanud!» kommenteeris eelmise aasta suvekooli seal osalenud Valga neiu Keidy Säinas.

«Kuna käisin eelmine aasta suvekoolis esimest korda, oli minu jaoks kõik uus ja huvitav. Omaloomingu kokkupanek ja esitused meeldisid kõige rohkem. Selle aasta suvekoolist ootan uusi ja huvitavaid tegevusi,» tõi välja Sirle Vettik, kes on selleaastases suvekoolis ka Helme piirkonna noorte grupijuht.

Suvekooli toimumist toetavad Valga maavalitsus Valgamaa avatud noortekeskuste konkursi kaudu, Leader-programm, kohaliku omaalgatuse programm, Valgamaa noorsootöökeskus Tankla ja Valgamaa Omavalitsuste Liit.

Mõte ülemaakondlikku noori ühendavat üritust korraldada sündis 2009. aastal ja sai teoks 2010. aasta suvel, kui toimus esimene Valgamaa noori ühendav suvekool. Tänavune maakonna noorte suvekool toimub 23.–25. juulil Põdrala vallas Pikasilla puhkealal.

Ürituse peakorraldaja on Valgamaa noorsootöökeskus Tankla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles