Valka kunstikool pakub sügisest eestikeelset õpet

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valka kunstikooli õpilastööde näitus Valga muuseumis "Ole tervitatud, Valga" 2010. aastal.
Valka kunstikooli õpilastööde näitus Valga muuseumis "Ole tervitatud, Valga" 2010. aastal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga-Valka koostööprojekti käigus on lastel vanuses 9–13 aastat alates sügisel algavast õppeaastast võimalik õppida Valka kunstikooli eestikeelses õpperühmas, anti teada Valga linnavalitsusest.

Kaksiklinna ühise koostööprojekiga on välja töötatud eestikeelsed õppekavad, tööle võetakse eesti keelt valdavad kunstiõpetajad ja komplekteeritakse klassid mööbli ning vajalike õppe- ja metoodiliste materjalidega.

Siiani oli Valga linna lastel võimalik Valka kunstikoolis õppida vene- ja lätikeelsetes õpperühmades.

Õppetöö kunstikoolis toimub kaks-kolm korda nädalas õhtupoolsel ajal. Koolis õpetatakse joonistamist, maalimist, kompositsiooni, kunstiajalugu, tööd erinevate materjalidega, näiteks puu ja savi. Õpingud kestavad 1. septembrist 2012 kuni 31. maini 2013, millele järgneb viiepäevane suvepraktika – maalimine vabas õhus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles