Kahe riigi kohtumine tõestab suhete soojenemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson kohtumisel Vene Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni liikmetega.
Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson kohtumisel Vene Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni liikmetega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, neljapäeval kohtuvad Valgamaal Riigikogu ja Vene Föderatsiooninõukogu väliskomisjonide liikmed, mis on väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul Eestile väga tähtis samm.

Seda eriti seetõttu, et viimati oli sarnane kohtumine kuus aastat tagasi. «Ei ole mõtet küll luua illusioone, et üks kohtumine midagi erakordset annaks, aga kõige tähtsam on, et poliitikutel oleks võimalik avatult olulistel teemadel rääkida,» ütles ta, rõõmustades, et kahe riigi vahel on dialoog tekkimas.

Parlamentaarne diplomaatia on tema sõnul vaid üks osa kahepoolsetest suhetest. «Parlamentide vaheline läbikäimine on pärast pronkssõduriga seotud sündmusi takerdunud,» tõdes ta.

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Mihkelson loodab seega, et taastub Eesti ja Venemaa väliskomisjonide endine tava kohtuda vähemalt kord aastas, et erinevaid teemasid arutada. Sellenädalasel kohtumisel tulevad arutusele piiriülene koostöö ja parlamentaarsed suhted.

Kahepäevasel Lõuna-Eestis ja Pihkvas toimuval kohtumisel Vene Föderatsiooninõukogu väliskomisjoniga, mida juhib komisjoni esimees Mihhail Margelov, osalevad peale Mihkelsoni ka Riigikogu väliskomisjoni liikmed Jevgeni Ossinovski, Vladimir Velman ja asendusliige Mati Raidma.

Täna pärast Pühajärvel piiriülese koostöö ning kahepoolsete parlamentaarsete suhete teemal vestlemist külastavad väliskomisjonide liikmed Barclay de Tolly mausoleumi Jõgevestel, käivad Kuperjanovi pataljonis ning Koidula piirijaamas. Homme jätkub kohtumine Pihkvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles