Kaardimaksete operaator taastas elektrivarustuse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna kell 13.06 katkes kaardimaksete operaatori Nets Estonia, endise pankade kaardikeskuse elektrivarustus, mille tõttu polnud terves Eestis võimalik kaardiga maksta.

Nets Estonia juhataja Raivo Tinn aga kinnitas Valgamaalasele, et pärast kella 14 taastati elektrivarustus ning toimivad ka kaardimaksed.

Põhjuseid, miks taoline katkestus tekkida võis, Tinn kommenteerima ei soostunud, sest juhtumist on veel liiga vähe aega möödas.

SEB kommunikatsioonijuht Silver Vohu selgitas Valgamaalasele, et katkestus mõjutas kõiki kaardimakse terminale. Pangaautomaadist sai küll raha välja võtta, ent ei toiminud ristkasutus – teise panga kaardiga SEB automaadist raha välja võtta ei saanud.

Vohu sõnas veel, et juhtumile järgneb analüüs, pärast mida on võimalik ka öelda, kas kaardimaksete mitte toimimine ka teatavat kahju kaasa tõi. «Kliendid olid sellest kindlasti häiritud,» lisas Vohu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles