Rannas reegleid rikkunuid koheldakse rangelt

Andre Hanimägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavalve
Rannavalve Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Suvi meelitab randa sadu inimesi, kellest enamik järgib reegleid. Siiski jagub ka neid, kes korrarikkumistega rannavalvele tööd juurde tekitavad.

Pedeli rannavanem Sulev Rätsepp sõnas, et kuumade ilmade tulek suurendab oluliselt vetelpääste tööd ning rand on rahvast täis. «Päikeselistel päevadel küündib inimeste arv 100 kuni 150ni,» ütles ta. Mehe sõnul tuleb eriti silma peal hoida lastel. Seetõttu paneb ka vetelpääste lastevanematele südamele, et nad väikesi võsukesi saatjata randa ei lubaks.

Rannavanem tõdes ka, et probleemiks on olnud alkoholi tarvitanud kodanikud ning kasutatud on ka politsei abi. «Kurb on ka see, et öösiti lõhutakse ranna piirkonnas olevaid valgusteid,» lisas ta.

Igapäevast rannakülastajat peab Rätsepp siiski väga viisakaks ning üldiselt teatakse, kuidas rannas käituda. «Aga on ka erandeid ja nende suhtes tuleb rakendada täit rangust,» sõnas Rätsepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles