Eestlased sõidavad Valmierasse tuletõrjespordis medaleid võitma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäevast kuni 22. juulini Lätis Valmiera linnas toimuval Balti matšil esindavad Eestit 10 meest, kes katsuvad jõudu traditsioonilistel tuletõrjespordialadel. Lisaks Eesti, Läti ja Leedu võistkondadele osaleb matšil Poola külalismeeskond. Esmakordselt tuletõrjespordi ajaloos toimuvad samal ajal ja kohas 3. noorte maailmameistrivõistlused, noorte saavutused lähevad arvesse Balti matši tulemustes.

Noorte maailmameistrivõistlustel tuletõrjespordis esindavad Eestit üheksa noort Valgast, Võrust, Jõgevalt ja Pärnu-Jaagupist. 13–18aastased noored võistlevad kolmes vanuseklassis: nooremas, keskmises ja vanemas. 2011. aastal naasid võistlustelt kahe kuldmedaliga Eesti tublid noorsportlased Gert Valdsalu ja Kaarel Siimut.

Balti matš toimub 37. korda, võisteldakse individuaalselt ja meeskondlikult. Üksikvõistlejad läbivad saja meetri takistusriba ja tõusevad konksredeliga õppetorni; meeskonnad võistlevad 4 x 100 meetri takistus-teatejooksus ning seitsmeliikmelistes võistkondades mootorpumbaga lahinghargnemises.

Eelmise aasta Baltimaade meistrivõistlustel tuletõrjespordis jäi Eesti koondis teisele kohale, meeskonna edukaim liige oli saja meetri takistusjooksu võitja Andro Oviir.

Tuletõrjespordi harrastamise eeldus on suurepärane füüsiline ettevalmistus ja koordinatsioon ning meeskonnatöö oskus. Spordialaga tegelevad peale päästjate paljud huvilised, naistele on eraldi stardiklass. Tulevikus on plaanis korraldada tuletõrjespordis ka naiste maailmameistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles