Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reedel algav Rally Estonia toob Eestisse nii maailma tippsõitjad kui põnevad vanaaegsed ralliautod, mis tähendab, et publikule tõotab tulla vägagi pingeline ja huvitav rallinädalavahetus.

Maarahvas koguneb laupäeval Helmesse esimesele maaettevõtjate suvepäevale. Valgamaa Põllumeeste Liidu juht Jaan Bachmann loodab, et sellest kujuneb traditsiooniline iga-aastane suveüritus.

Valgas kukeseente ja mustikate kokkuostuga tegelejate sõnul on saak seni olnud hea, kuid konkurents mullusega võrreldes suurem. Maksimaalse tulu nimel üritatakse üksteise hindu üle trumbata ja risti ei lööda ette isegi ähvardamise ees.

Otepääst seitsme kilomeetri kaugusel sai valmis Cantervilla lossi mängumaa, mis Valgamaa inimesele üks lähimaid. Kui seni tuli võtta lastega sõit ette näiteks Vudilasse, mis asub Jõgevamaal, või Vembu-Tembumaale Harjumaal, siis nüüd saavad lapsed lustida Cantervilla mängumaal Põlva maakonnas, kus peaks selle omanike sõnul jätkuma tegevust vähemalt kogu päevaks.

Sooru rahval on põhjust heameelt tunda – korterelamuid teenindav kanalisatsioonitorustik on uuendatud ning valminud nüüdisaegne reoveepuhasti.

Suvepuhkuse sisukaks veetmiseks avaneb üha uusi võimalusi, ent loobuda ei passi ka vaimutoidust. Kuidas suvekuud raamatute lenutamist mõjutavad, räägivad maakonna raamatukogude juhatajad.

Valga spordiklubi maadlejad osalesid eelmisel nädalal Lähtel üle-eestilises treeninglaagris, kus klubi vanemad poisid harjutasid koos omaealiste Eesti koondislastega.

Reedel ja laupäeval esineb Taagepera mõisas ja Sangaste lossis viiuldaja Alexis Roussine Prantsusmaalt, keda saadab klaveril Diana Liiv. Esitusele tulevad Beethoveni, Šostakovitši, Tšaikovski, Chopini ja Paganini palad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles