Torutöödega hõlmatud tänavatel käivad teekatte taastustööd

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud nädalal käisid teekatte taastamistööd Kuperjanovi tänaval.
Möödunud nädalal käisid teekatte taastamistööd Kuperjanovi tänaval. Foto: Eleri Lõhmus / Valgamaalane

Mullu katkenud veemajandusprojekt Valgas on saanud jätku: käivad reoveepuhasti ehitustööd, taastatud on staadioni muru, taastamisel tänavate teekatted.

Käimas on riigihange Kuperjanovi tänava (valgusfoorist kuni kesklinnani) piirkonna vee-, sademevee- ja kanalisatsioonitorustike ehitamiseks. Kui vaidlustusi ei esitatata, võib Valga aselinnapea Ilmar Tõlneri arvates ehitajaga lepinguni jõuda juuli lõpupäevadel ning siis oleks võimalik torutööd ära teha enne külmade tulekut. Tänava taastamine jääb aga järgmise aasta kevadesse.

Aselinnapea selgitas, et kanalisatsioonitööde jätkumisega kaevatakse üles ja suletakse liikluseks mitu olulist linnatänavat, nagu Kuperjanovi ja Kungla, ning liiklus suunatakse kesklinna osaliselt Tartu tänava kaudu.

See aga toob kaasa Tartu tänava koormuse suurenemise ning seetõttu otsustas linnavalitsus sel suvel teha ka selle tänava pindamise ehk teekatte uuendamise kogu teelaiuse ulatuses.

Mais sõlmiti leping OÜga Valga Teed, kes teeb kaevetöödega hõlmatud tänavate katete taastustöid. Töid tehakse seitsmel lõigul: Kuperjanovi ja Petseri tänava ristmik, Kuperjanovi tänav lõigus Pikk ja Männiku tänav, Karja ja Mööbli tänava ristmik, Tööstuse, Allika, Kuperjanovi 7 ja Siili keskuse lähistel ning Pärna puiesteel.

Kuna Tööstuse tänaval oli kaevetöödega seoses mõranenud tänavakate ka kaevikute kõrval asuval teeosal, tuli seal taastada tänav terves ulatuses.

Linn panustas Tööstuse tänava kordategemiseks lisaks projektirahale veel 10 000 eurot investeeringuteks eraldatud eelarvest. Möödunud nädalal käisid tänavakatte taastamistööd Kuperjanovi tänaval. Omanikujärelevalvet teeb OÜ Vealeidja.

Kohtades, kus torutööd on tehtud, näiteks Maleva, Jakobi, Raudtee, Tehnika ja Petseri tänaval, loodetakse tänavate taastamisega ühele poole saada veel selle aastanumbri sees enne külmade tulekut.

«Ülejäänud tööd lähevad tegemisele juba 2013. aastal. Praegu on võetud eesmärgiks teha esmalt sõidukorda teed, kus torutööd lõpetatud ning seejärel alustada uute kaevetöödega,» täpsustas linnajuht.

Valga linna vee- ja kanalisatsiooniprojekti teostamise lõpptähtaeg on 31. detsember 2013. Töid rahastatakse79,6 protsendi ulatuses Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist ning 20,4 protsenti ASi Valga Vesi omavahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles