Jahe õhk kauplustes võib mõjutada tervist

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplus.
Kauplus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Suviti on kaupluste siseõhk võrreldes välisõhuga märgatavalt jahedam. Mõni poodleja muretseb, kas niisugune järsk keskkonnavahetus võib ka tervisele kahjulik olla, ja küsib, miks on poes õhk tihti ehmatavalt külm.

"Kaupluseruumide õhutemperatuuri reguleerimine on oluline toatemperatuuril hoitava toidu kvaliteedi säilitamiseks. Liiga soe temperatuur või kraadide suur kõikumine ei ole toidule hea," põhjendas Piret Rajasalu veterinaar- ja toiduametist.

"Ka jahe- ja külmlettide temperatuur peab olema toidu riknemise vältimiseks alati täpselt reguleeritud. Mida soojem on välistemperatuur ning mida õhemalt külastajad riietunud, seda jahedam tundub talle paratamatult nii kaupluse siseõhk kui ka jahe- ja külmlettide läheduses oleva õhu temperatuur," lisas Rajasalu.

Küllike Birk terviseametist aga hoiatas nõrgema tervisega poodlejaid. "Kui välis- ja siseõhu temperatuuride vahe on suurem, kujuneb oht külmetushaigustesse haigestumiseks nõrgestatud organismiga klientidel," kommenteeris Birk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles