Mitme valla abivajajad peavad hakkama Valgas perearsti juures käima

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perearst Katrin Palover põhjendab vastuvõtu viimist Valga linna.
Perearst Katrin Palover põhjendab vastuvõtu viimist Valga linna. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Karula ja Taheva valla perearst Katrin Palover on alustanud vastuvõttu Valga haigla polikliinikus. Ta jätab oma nimistusse mõlema valla elanikud, kes seda soovivad. Taheva vallavanem organiseeris rahvakoosoleku, sest vallast kaob ka apteek.

1. märtsist on suletud Karula valla arstipunktid. Taheva vald sai veel üleminekuperioodi 30. aprillini, kord nädalas võtab Katrin Palover haigeid kohapeal vastu.

Vallavanem Monika Rogenbaum püüdis küll arsti veenda valda jääma, kuid see ei andnud tulemust. Katrin Palover põhjendas äraminekut järjest suuremate nõudmiste esitamisega perearstile.
Jäädi ajale jalgu

«Ma ei taha olla mingi kurjuse kehastus,» kinnitas ta. «Kuid meditsiin läheb järjest enam arvutite peale, tuleb e-tervishoid ja digiretsept. Mul olid Kaagjärves, Lüllemäel ja Harglas arstipunktid. Kaagjärves pole internetti ja mobiiltelefonigagi ei saa ühendust. Ma ei saa ju ise masti ehitada.»

Nii tuligi esmalt Kaagjärve arstipunkt kinni panna. See tähendas Paloveri sõnul aga, et inimesed ei liikunud Lüllemäe, vaid Valga suunas. «Nimistu vähenes, sest valdades vähenes elanike arv,» rääkis perearst, kes ehitas välja kolm kena arstipunkti, muretses vajaliku aparatuuri ja oli õnnelik, et nimistus oli ligi 1700 inimest.

Hargla apteegi juhataja Lagle Tikk ütles, et Harglas on apteek tegutsenud alates 1899. aastast ja tema majas 1927. aastast. Nüüd sulgeb asutus uksed. Tikk ise läheb apteekriks Võrru. Valgaski oleks talle töökoht leidunud, ent kuigi Võrru on tee pikem, on palk seal suurem.

Pikemalt loe teisipäevasest lehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles