Valgas sündis selle aasta soojarekord

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvitajad päikesepaistelist ilma Pedeli rannas nautimas.
Suvitajad päikesepaistelist ilma Pedeli rannas nautimas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas sündis laupäeva õhtul Eesti selle aasta soojarekord, kui õhutemperatuur tõusis 30,1 kraadini. Valga sai aga rekordit enda käes hoida vaid päeva.

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetel sündis tänavune soojarekord Valgas 28. juulil pärast kella 18. Selle aasta soojarekord purunes Valgas juba laupäeval kella 16-17 vahel, kui õhutemperatuur tõusis 29,7 kraadini. Kella 17-18 vahel sündis uus rekord 30 kraadi, kuid pärast kella 18 kerkis õhutemperatuur veel ühe temperatuurikümnendiku võrra ja uus tänavune soojarekord on 30,1 kraadi.

Ida-Virumaal Narva-Jõesuus sündis pühapäeva, 29. juuli pärastlõunal aga juba uus selle aasta Eesti soojarekord -- 33,4 kraadi.

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetel oli pühapäev olnud erakordselt soe kogu Eestis ja üle 30 kraadi kerkis õhutemperatuur paljudes kohtades.

Eelmise aasta soojarekord sündis 21. juulil Pärnumaal Saugas, kus õhutemperatuur tõusis 31,8 kraadini. Eesti kõigi aegade soojarekord pärineb 11. augustist 1992, kui Võrus tõusis õhutemperatuur 35,6 kraadini.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles