Eile algas kahepäevane militaarfestival

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna algas militaarfestival, mis lõpeb homme suurejoonelise näidislahinguga.
Täna algas militaarfestival, mis lõpeb homme suurejoonelise näidislahinguga. Foto: Timo Arbeiter / Valgamaalane

Eile, reedel algas neljas rahvusvaheline Valga militaarajaloo festival, millel tutvustatakse Eesti ajalugu läbi sõjaajaloo prisma.

Valga keskstaadionil said kohaletulnud kuulata Eesti Kaitseväe Orkestrit, kes esitas ka tattoo ehk vigurmarssimisprogrammi.

Jõustruktuurid näitavad oma varustust ja tehnikat. Eriliseks magnetiks peavad festivali korraldajad laupäeval toimuvat sõjameeste paraadi ning näidislahingut.

Sõjameeste marsil näevad pealtvaatajad sõjameeste riietust, varustust, relvi ning kombeid läbi aegade: muistsest vabadusvõitlusest kuni II maailmasõjani.

Näidislahingus osaleb ligemale 350 sõjameest üheksast riigist: Eestist, Lätist, Leedust, Valgevenest, Ukrainast, Venemaalt, Poolast, Soomest ning Ungarist.

Festivalile on üldse oodata 15 riigi esindajaid umbes 40 sõjaajaloo klubiga.

Militaarfestival valiti Valgamaa 2011. aasta parimaks sündmuseks ning konkursi „Ehe Lõuna-Eesti 2011“ võitjaks parima turismisündmuse kategoorias.

Täpsema ürituste kava leiab Valga Isamaalise Kasvatuse Püsiekspositsiooni kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles