Politseijuht manitseb tähelepanelikkusele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks

Ööl vastu 17. augustit varastati Otepää vallas Tõutsi külas taluõuelt sõiduk VAZ 21043. Auto oli lukustamata ja sellel olid võtmed ees. Sõiduk leiti samal päeval Võrumaalt Urvaste vallast.

19. augusti hommikul varastati Valgas Allika tänava lukustamata korterist LCD-televiisor Samsung ja naiste kott koos seal olnud asjade ja rahakotiga, milles oli 310 eurot. Kuna rahakotis olid pangakaartide PIN-koodid, võeti pangaautomaadist ka sularaha.

Politsei palub kõigil, kes teavad midagi nendest kuritegudest, teatada sellest telefonidel 766 8107 või 110.

Valga politseijuht Tõnu Kürsa ütles, et nende kuritegude puhul võib küll öelda: inimesed ise tegid kõik selleks, et varastel  oli lihtne tegutseda -- korter oli jäetud lukustama ning autouksed lahti ja isegi võtmed ette.

"Tegelikult saavad inimesed ise oma vara kaitseks paljugi ära teha ning muuta sellega kurjategija elu raskemaks. Korteri ja maja uks tuleb ka päevasel ajal hoida lukus. Viimasel ajal on mitmel korral vargad kasutanud ära juhuse, et maja esimese korruse aknad on olnud täielikult avatud ning andnud võimaluse akna kaudu sisse ronida. Kindlasti tuleb aknad sulgeda, kui kõik on kodust lahkunud, ka lühikeseks ajaks," selgitas Kürsa.

Ta rõhutas, et ka koduhoovis seisva auto uksed tuleb lukustada, süütevõtmeid ja dokumente mitte autosse jätta. Üldse ei maksaks ka lühikeseks ajaks pargitud autosse jätta kallihinnalisi esemeid, mis võivad köita varga tähelepanu.

"Tuletame veel kord kõigile meelde, et pangakaartide PIN-koode ei hoita koos kaartidega raha- või käekotis – see annab ju vargale võimaluse teie pangakontolt raha rahulikult välja võtta," manitses politseijuht.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles