Elion kõrvaldas Valga netirikete põhjuse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internet.
Internet. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Veebruaris ja märtsi alguses Valga ärikliente tabanud internetiühenduse rikked põhjustas Elion Ettevõtted ASi kinnitusel ühendusjaam, mis on nüüdseks välja vahetatud. Uus seade tagab edaspidi probleemidega kimpus olnud äriklientidele stabiilse internetiühenduse.


«Valga ühes jaamas asuvale võrguseadmele tehti parendustööd, ühtlasi vahetati välja tarkvara,» ütles Elioni avalike suhete juht Lilian Viirma Valgamaalasele.

«Endiselt jälgitakse hetkel hoolikalt seda, kas sellest piisab või on vaja veel täiendavaid lükkeid teha. Tööd tehti 3. märtsi hommikul kell 6,» rääkis Viirma.

Tema sõnul oli küsimus tehnoloogias ning seni kasutusel olnud Nokia jaam vahetati välja Alcateli vastu. «Samamoodi oleme paremaks muutnud ka teenuseid kogu Eestis,» kinnitas Viirma.

Ta lisas, et edaspidi ei tohiks selliseid korduvaid lühiajalisi rikkeid enam ilmneda, sest tööd selle nimel on tehtud ning ka hetkel on uus jaam jälgimise all.

Viimati kadus Elioni internetiühendus Valga äriklientidel 2. märtsi pärastlõunal, mil seda ei olnud paarikümne minuti vältel.

17. veebruari hommikul oli internetiühendus lühiajaliselt häiritud umbes sadakonnal ärikliendil. Ühendus kadus hommikul kella 9 paiku ning rike kõrvaldati kella 9.18ks.
Internetihäireid esines ka 6. veebruari õhtul.

2. veebruaril kella 10 paiku halvasid keskseadme rikkest põhjustatud probleemid aga Elioni äriklientide internetiühenduse Lõuna-Eestis. Mitu tundi väldanud häired takistasid ka mitmete Valga asutuste tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles