Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kohalik purjeklubi korraldas Nõuni järvel esimese regati, mis lubab arvata, et klubi on jalad alla saanud ning purjetamisest võiks Valgamaal kujuneda traditsiooniline ala.

Taheva vallavanem Monika Rogenbaum tõdeb valla aastapäeva tähistava kontsertaktuse eel, et haldusreform on vallale oluline teema isegi pidupäeval.

Neljapäeval viibis Valgas ja Valkas Saksa ajakirjanik Michael Frentzen. Enda sõnul külastas ta kaksiklinna, et avaldada peagi kirjutis Valga ja Valka kui piirilinnade elust.

Rahvusvahelist Valga militaarfestivali tabasid mõningad apsakad, kuid üldjoontes on korraldajad rahul. Need, kes soovisid näha politsei- ja piirivalveameti lennusalka näitamas uppuja päästmist Pedeli jõelt ja arvestasid, et helikopter jõuab kohale poole viieks, pidid pettuma – selleks ajaks oli pinnaltpäästmine juba lõppenud. Miks kopter varem jõudis?

Kolmapäeval lõppes politsei- ja piirivalveameti korraldatud lastelaager, mis seekord toimus esimest korda Valgas isamaalise kasvatuse püsiekspositsiooni territooriumil.

Kui kiriklik pulm pole esimene valik ning maavalitsuse perekonnaseisuametis oma abielu sõlmida ei taha või ei saa, on võimalus pöörduda ka notari poole. Kui aktiivselt kasutavad sellist võimalust Valgamaa inimesed?

Puka rahvas tähistas taasiseseisvuspäeva pühapäeva õhtul öölaulupeoga rahvamaja pargis. Peo juhatasid sisse Arno Antoni juhendatava Pühajärve ja Rõngu ühendatud puhkpilliorkestri helid. Puka valla lipu heiskamist saatis kohaliku päritoluga helilooja Raimond Lätte loodud laul «Puka valss».

Ritsu külaselts korraldas Helme vallas Linna külas pühapäeval suvemängud. Kuulutati välja ka küla viies aukodanik. Kes tiitli pälvis, loe paberlehest!

Äsjastelt Eesti meistrivõistlustelt kergejõustikus tuli Valgamaale hõbemedal odaviskes, selle tõi maakonda tõrvalane Magnus Kirt.

Saksamaal Zittaus toimunud Euroopa meistrivõistlustelt spordiveteranidele naasis Piret Granovskaja taas hõbemedaliga – see on tal juba kolmas taoline autasu. Igapäevaselt SAd Valga Sport tüüriv Granovskaja kinnitas, et kuigi kirkaim medal sellelgi korral saamata jäi, on ta tulemusega rahul.

Tänavu 12. korda toimuv Klaperjaht toob taas võimsad maasturid Valgamaale, et ekstreemsetes oludes taas iseendid ja oma masinaid proovile panna.

Muinastulede öö puhul süüdatakse laupäeval Valgamaal lõkked ja kuulatakse muusikat Valgas Pedeli jõe ääres ja Nõuni järve kaldal Palupera vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles