Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Tänavune teadmiste päev on sattunud puhkepäevale, sestap on koolidel olnud võimalus valida, millal õppetöö piduliku alguse saab: laupäeval või esmaspäeval. Valgamaalasest saabki teada, millal Valgamaa koolides õppeaasta avaaktused on. Ja kuidas on olukord naabrite juures Lätis?

Küttepuude hinnad on Valgamaal eelmise aastaga võrreldes langenud, sest konkurents muutub müüjate vahel järjest tihedamaks. «Tuleb ette igasuguseid asju, on isegi ähvardatud ja hinnad on nagu nad on,» nentis üks küttepuude müüja Tõlliste vallast.

Üldjoontes on Valgamaa koolidel õpetajad olemas, mitu neist on tulnud otse koolipingist. Õpetajad on leidnud ka väiksemad maakoolid.

Enne kooliaastat vaatavad kohalikud omavalitsused üle vöötrajad, et lastel oleks võimalikult turvaline koolitee. Mõnel pool jõutakse teekattemärgistusi uuendada aga alles septembri jooksul.

Grupp Hummuli piirkonna inimesi käis hiljuti Pärnumaal. Muu hulgas sõideti nõukaaegse bussiga ning nauditi paadiretke Tõhela järvel.

Rahvusvaheline noortevahetus tõi eelmisel nädalavahetusel Valgamaale loomasõbrad kuuest Euroopa riigist. Üheteistkümne päeva vältel püütakse tegevuste kaudu tõsta teadlikkust loomade õigustest ja heaolust, jagada eri riikide kogemusi ning innustada noori aktiivselt loomade õigustega tegelema.

Nädalavahetusel avati Taageperas pidulikult uue ilme saanud klubiruum, samuti sai seal õppida tantse ja mekkida moosi.

Segakoor Eveko osales 22.–25. augustini Helsingis Põhja- ja Baltimaade 7. segakooride festivalil. Kooril oli võimalus osaleda mitmes oma ala professionaalide juhendatavas õpitoas ja kuulata erinevate kooride põnevaid ülesastumisi. Enne lõppkontserti esines festivali ühendkoor Helsingi peaväljakul asuva Toomkiriku suurtel treppidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles