Politseitöö häirija peab 20 päeva aresti all veetma

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseil tuli tegelda vägivallajuhtumitega.
Politseil tuli tegelda vägivallajuhtumitega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ühel augustiööl politsei hädaabinumbrile 84 korral tühikõnesid ning valeväljakutse teinud mees istub nüüd karistuseks 20 päeva arestis, andis teada politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kerly Peitel.
 

Sündmused said alguse tänavu 9. augusti öösel kella ühe paiku, kui end Petroviks nimetav mees teatas ühe naise vägistamisest Valga linnas. Patrullpolitseinikud kiirustasid saadud aadressile ning teatajaga hoiti sidet, ent antud aadressilt ühtki abivajajat ei leitud.

Helistaja nentis seejärel politsei korrapidajale, et tegu oli valeväljakutsega. Politsei andmebaaside abil tuvastati helistaja isik, kelleks osutus kohalik mees, 31aastane Margus.

Järgnevate tundide vältel jätkas Margus politseitöö häirimist ning tegi hädaabinumbrile kokku 84 tühikõnet. Isikule anti korduvalt korraldus lõpetada hädaabiliini töö segamine, seda korraldust aga eiras mees järjekindlalt.

Tema suhtes alustati väärteomenetlust paragrahvide järgi, mis käsitlevad võimuesindaja korralduse eiramist ning valeväljakutse tegemist.

Lõuna prefektuuri juhtimiskeskuse juht Ottomar Virk sõnas, et politsei selgitab välja ja suhtub rangelt kõikidesse, kes tühja jutuga telefoniliine kinni hoides või valeväljakutseid tehes politseitööd plaanitsetult segavad ja teisi abivajajaid sel moel ohtu seavad.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles