Vandaalid sortisid kraami otse kuriteopaigal

Andre Hanimägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargad vandaalitsesid kolme auto kallal.
Vargad vandaalitsesid kolme auto kallal. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna öösel tegutsesid vargad Valgas Aia 3 kortermaja juures, kus kolmel maja juures pargitud autol murti lahti kütusepaagid. Ühel autol löödi sisse ka juhipoolne aken ning kaks tagumist kolmnurkset klaasi ning võeti väärtuslikumad asjad sõidukist kaasa.

Lõhutud akendega Soome numbrimärkide autost said vargad saagiks navigatsiooniseadme, mobiiltelefoni ning muudki väärtuslikku. Vargad olid võtnud vaevaks tirida autos olnud asjad maja äärde, et seal saaki sorteerida, jättes vähemväärtusliku kuriteopaigale lebama.

Politsei- ja piirivalveameti vanempressiesindaja Agu Lall sõnas, et Valga politseis on augustis registreeritud kolm teadet, kus mõnes Valga linna piirkonnas on korraga mitmest sõidukist varastatud kütust või lõhutud kütusepaagi luugid.

Ööl vastu 26. augustit lõhuti Metsa tänaval 11 auto kütusepaagi korgid ja kahest sõidukist varastati kütust.

Ülejärgmisel ööl lõhuti Võru tänaval kolme auto kütusepaagi luugid ja ühest sõidukist varastati kütust.

Ööl vastu 31. augustit lõhuti Spordi tänaval viie sõiduauto kütusepaagi luugid ja ühest sõidukist varastati kütust. Samal ööl lõhuti ka Aia tänaval kahel sõidukil kütusepaagi luugid. «Kuna varas või vargad kütust lihtsalt paagist kätte ei saanud, lõhuti ka autosid,» ütles Lall.

Ööl vastu 28. augustit lõhuti ka Karula vallas Kaagjärve asulas kümne sõiduauto kütusepaagi luugid ja kolmest sõidukist varastati kütust.

Kõigi juhtumite puhul on politsei alustanud kas kriminaal- või väärteomenetlust ning kogub aktiivselt infot nende kuritegude avastamiseks.  

Sellega seoses palub politsei kõiki, kellel on teavet antud juhtumite osas, võtta ühendust Valga politseiga  telefonidel 766 8107 või 110.

Copy
Tagasi üles