Läti haigla lubab patsiendid ööseks koju

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuna paljud patsiendid soovivad olla haiglaravil päevasel ajal ja õhtul koju minna, pakub Valmieras tegutsev ja ka Valka rajooni patsiente teenindav Vidzeme haigla möödunud nädalast ravivõimalust neuroloogiaosakonna tasulises päevastatsionaaris, kirjutab Valka ajaleht Ziemellatvija.

Haigla pressiesindaja Benita Brile sõnul on patsientidel nüüd võimalik tervise eest hea seista omal initsiatiivil, perearsti saatekirjata ja järjekorras ootamata. Tasuline päevastatsionaar pakub tema kinnitusel kiireid ja kvaliteetseid uuringuid ning ravi väljaspool järjekorda.

«Kahjuks ei maksa riik sellise teenusvormi eest, seetõttu katab kõik uuringute ja raviga seotud kulud patsient täielikult ise, makstes otse haiglakassale või kasutades tasuliste teenuste hüvitamist ette nägevat ravikindlustuspoliisi,» rääkis Brile.

Sel nädalal käivitatakse samasugune teenus Vidzeme haigla lasteosakonnas, lähiajal on plaanis analoogset pakkuma hakata ka sama haigla silmahaiguste osakonnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles