Kutseõppekeskuses algab rahvusvaheline õppeaasta

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa kutseõppekeskus
Valgamaa kutseõppekeskus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kutseõppekeskuse tavalistele eestikeelsetele kursustele lisandub kaks uut kursust, teatas Valgamaa Kutseõppekeskuse arendusosakonna juhataja Rainer Kuutma.

Koostöös Valka Gümnaasiumiga alustab põhikooli baasil tööd lätikeelne puidutöötlejate õpperühm. Valgamaa Kutseõppekeskuses omandavad nad kolme ja poole aasta jooksul erialaseid teadmisi puusepa, palkmajade ehitaja ning tisleritöös ning Valka Gümnaasiumis läbivad nad keskhariduse õppekava. 

Teiseks uueks avatavaks erialaks on inglisekeelne logistika ja veokorraldus keskhariduse baasil, kuhu on registreerunud kümmekond Põhja-Läti noort. Kõikidele läti noortele õpetatakse Valgamaa Kutseõppekeskuses eesti keelt, et avada nende jaoks ka Eesti tööjõuturg.

Rahvusvahelise õppeaasta avamisele oodatakse Eesti Vabariigi suursaadikut Riias härra Mati Vaarmanni, Eesti Haridus- ja teadusministeeriumi üld- ja kutsehariduse asekantslerit Kalle Küttist ning kutse ja täiskasvanuhariduse osakonna juhatajat Andres Punga.

Lõunanaabritest oodatakse õppeaasta avamisele Läti Haridus- ja teadusministeeriumi kutse- ja üldharidusosakonna juhataja asetäitjat Ina Vārnat ja Läti Riikliku Hariduskeskuse asedirektorit Jānis Gaigalsit. Aktus algab kell 3. septembril kell 12.00.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles