Kaksiklinnas rööviti panka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaksiklinnas rööviti panka
Kaksiklinnas rööviti panka Foto: Ziemeļlatvija

Tundmatu kurjategija sisenes neljapäeval, 30. augustil kell 14 Lätis Valka linnas SEB pangakontorisse, ähvardas tellerit püstolitaolise esemega ning nõudis raha. Kliente vahejuhtumi ajal pangakontoris ei olnud, seal viibis vaid kaks pangatöötajat, kes kannatada ei saanud.

Panga esindaja Anna Vilsone ütles BNSile, et röövijal õnnestus kätte saada tuhatkond latti ehk umbes 1400 eurot. «Filiaalides ei hoita palju raha, ning meie arvestuste kohaselt võib rahasumma moodustada umbes tuhat latti. Kogu raha on loomulikult kindlustatud,» selgitas ta.

Läti politsei peab tõenäoliseks, et neljapäeval Valka linnas panka röövinud mees põgenes Eestisse. Naaberriigi politsei teavitas seetõttu neljapäeval pärast Lätis aset leidnud pangaröövi juhtunust ka Eesti kolleege ning edastas pangaröövli isikukirjelduse, ütles Vidzeme regiooni politsei pressiesindaja Dace Jukama.

Vene keeles rääkinud kurjategija on umbes 20–30-aastane, kuivetu kehaehitusega 175–180 sentimeetri pikkune mees. Tal olid seljas heledad spordiriided ja jalatsid. Röövel kandis nokamütsi, seljas oli tal väike seljakott ning käes dokumendikaust.

SEB panga Vidzeme piirkonna juht Kaspars Markss kõneles ajalehele Ziemeļlatvija, et röövli saak oli üsna väike. Summat keeldus panga esindaja ütlemast. Teistest massimeediaväljaannetest on aga läbi käinud, et summa jäi tõenäoliselt 1000 lati kanti.

Läti politsei ootab igasugust infot kõigilt, kes heledais rõivais varast juhtusid nägema, kuid eriti neilt, kes lähedal asuvas bussipeatuses ühistransporti kella 14 paiku oodata võisid. Mitteamelikel andmetel jooksis kurjategija linnastaadioni või Cimze kalmistu suunas.

Eesti politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja kinnitas Valgamaalasele, et nemad rohkem antud juhtumit kommenteerida ei saa, kuna uurimisega tegeleb Läti politsei.

Riigiprokuratuuri avalike suhete nõunik Carol Merzin ütles, et kui ka röövel meie riigis peaks viibima, pole Eesti elanikel mingit põhjust paanikaks. Tõenäoliselt hoiab röövel madalat profiili, eelistades jääda võimalikult märkamatuks.

Copy
Tagasi üles