Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eile pälvisid elupäästja medali teiste seas Tõrva piirkonnapolitseinik Riho Valtner, Kaitseliidu Valgamaa maleva operatiivkorrapidaja Rauno Rätsepp ja Madis Villem. Mille eest nad selle said?

«Septembri esimene päev - täielik idüll, väikesed mudilased jooksevad mööda tänavaid ja abiturientidest »täiskasvanud« kõnnivad tänaval ülikonnas vastu. Tekkis soov seda tähistada, sest pere pesamuna läks esimesse klassi, seega võtsime suuna restorani Metsis,» kirjutab kelnerina töötav Siim Sillamägi. Miks kliendid teenindusega rahule ei jäänud, loe neljapäevasest Valgamaalasest!

Paljusid Valgas uusi jalavarje soetada soovinud inimesi on viimastel päevadel tabanud ebameeldiv üllatus: Selveris asunud kauplus Walking on tegevuse lõpetanud. Pikemalt paberlehes!

Varakevadise liiklusõnnetuse uurimise käigus selgus, et sõidukit juhtinud noormees pani toime mitu rikkumist. Õnnetusejärgne käitumine viis kopsaka trahvini. Mis juhtus, loe lehest!

Kui koolibusse Valgamaal ringi ei veereks, siis kõik lapsed hommikuti õigel ajal tarkust taga nõudma ei jõuakski. Taheva vallas käib Lutsu külast Hargla põhikooli kuus ühe pere last. «Sealt liinibussi ei käi, lapsed tulevad koolibussiga hommikul, aga õhtul viin nad ise koju, sest neil ei ole sinna millegagi minna,» tõi vallavanem Monika Rogenbaum näite.

Valga linnavalitsus soovib enampakkumise korras võõrandada kasvava linnametsa raieõiguse lageraie korras. Linnavalitsus kaalus teise variandina ka võimalust tellida metsa ülestöötamiseks raietööde teenust ning seejärel müüa metsamaterjal avalikul enampakkumisel.

Kaks Saaremaa meest võtsid kümme päeva tagasi eesmärgiks Eestile SÖÖR peale teha, et mandrirahvale veidi kodusaare (kuri)kuulsaks muutnud Ö-häälikut tutvustada.

Jõhvi Linnagaleriis saab kuu lõpuni näha Valgaski hästi tuntud kunstniku Aapo Puki juubelisünnipäevale pühendatud näitust «California lõunakalda valgus». Ehk jõuab näitus kunagi ka Valgamaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles