Rammumees tõusis maailma eliidi hulka

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Nämi
Lauri Nämi Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Gibraltaril toimunud rammumeeste meistrite liiga etapil teise koha saanud Valgamaa rammumees Lauri Nämi läheb kahe nädala pärast oma esimesele MM-le.

Gibraltaril oma seni parimat tulemust liigas näidanud Nämi sõnas, et juba siis, kui ta USAs Los Angeleses maailmameistrivõistlustel finaali jõuaks, oleks see suur saavutus, sest kohal on maailma tipud.

Võistlejad jagatakse MMil viide kuueliikmelisse alagruppi ning igast pääseb edasi kaks parimat. Seega peab Nämi sõnul finaali jõudmiseks kaasas olema ka tubli tükike õnne.

Siiski Valgamaa rammumehel potentsiaali on, sest oma trumpaladel on Nämil õnnestunud olla parim ka rammumeeste maailma sisulisest valitsejast Zydrunas Savickasest. «Karusselli-nimelisel alal olen näiteks Zydrunast võitnud. Ka kivid on head ning kiiruslikud alad – liivakottide ja õllevaatide laadimised,» rääkis Nämi.

Ta sõnas, et rammumehel, kes Savickast võita tahab, on vaja kõvasti talenti, aga ka tarka treenimist. «On palju noori, kes korraks tõusnud, kuid juba järgmisel aastal traumadega väljas,» selgitas Nämi, kel endal enne rammumeheks hakkamist selja taga 10 aastat tõstmistreeninguid.

«Tõstmine valmistab selleks alaks hästi ette,» sõnas Nämi. Tema sõnul vajavad treeningud aga siiski palju aega, sest kui lihast on võimalik paari aastaga tugevaks treenida, siis kõõlused ja liigesed vajavad pikaajalisemaid treeninguid. «Raskused on ikkagi meeletud,» lisas rammumees.

Lisaks talendile ja heale treeningkavale on sel alal tarvis kõva tahtejõudu, sest nagu Nämi sõnas, on võistlused kurnavad ning kondid kipuvad pärast võistlust mitu päeva valutama.

«Ükskõik kui treenitud sa oled, ihu jääb ikka haigeks pärast võistlust,» lisas Nämi.

Järgmine meistrite liiga etapp toimub Türgis. Algselt soovis Nämi ka sinna võitu püüdma minna, kuid mõeldes maailmameistrivõistlusteks valmistumisele, otsutas Türki sõitmata jätta.

Gibraltari etapi võidu viis koju Savickas, kolmas oli Terry Hollands. Meistrite liiga üldarvestuses hoiab Nämi kuuendat kohta, millega mees enda sõnutsi rahule jääb.

Copy
Tagasi üles