Eesti Post keeldus maakonnalehtede kojukande hinda langetamast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Eesti Post saatis reedel maakonnalehtede peatoimetajatele kirja, milles teatas, et raske majandusliku olukorra tõttu ei saa ettevõte kojukande hinda langetada.


"Valitsev majanduslangus puudutab meid kõiki ja täna teeb iga ettevõte pingutusi selleks, et langusest välja tulla ning ellu jääda," teatas riigile kuuluv postiettevõte. "Üldine majandusfoon ei ole just paljulubav, mistõttu otsib enamik ettevõtteid intensiivsemalt paremaid ja efektiivsemaid lahendusi oma tegevuse jätkamiseks."

Lisaks märkis Eesti Post, et majandussurutis annab valusalt tunda ka postiteenuste turul ega ole puutumata jätnud ka neid.

Kuigi Eesti Post on oma kulusid kärpinud, saab postiteenuste kande osutamise spetsiifikast lähtudes postivõrgu ülalpidamiseks tehtavaid kulusid ettevõtte väitel vähendada ainult kindla tasemeni ja teatud piirist ei sõltuvat kulud enam postivõrgu kaudu edastatavate saadetiste arvust.

"Ülaltoodut arvesse võttes ei saa me vastu tulla soovile alandada maakonnalehtede kandehinda 20 protsendi võrra," märkis postifirma.

Maakonnalehtede esindajad taotlesid märtsi alguses Viljandis Eesti Posti juhtidega kohtudes väljaannete kättetoimetamishinna langetamist viiendiku võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles