Valgal on lootust uuele tänavavalgustusele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavavalgustuse uuendamisega tegeletakse Valgamaal ka Otepää linnas, kus on esialgu katseliselt kasutusel RALED-lamp.
Tänavavalgustuse uuendamisega tegeletakse Valgamaal ka Otepää linnas, kus on esialgu katseliselt kasutusel RALED-lamp. Foto: Monika Otrokova

Valitsus kiitis täna, 13. septembril oma istungil heaks riigi kasutamata saastekvoodi müügi Austria riigile. Selle eest saavad seitse linna – Kuressaare, Valga, Võru, Jõhvi, Haapsalu, Keila ning Paide – energiasäästliku valgustussüsteemi, uuendatakse soojustorustikku 13 kaugküttepiirkonnas, samuti rekonstrueeritakse 11 katlamaja.

Vastavalt riikidevahelisele lepingule on kokkuleppe maksumus konfidentsiaalne.

Uue tänavavalgustuse programmis osalevatel linnadel tuleb maksta omafinantseering kümne protsendi ulatuses, samuti käibemaksu osa. Kui mõni linnadest omafinantseeringu kohustust täita ei suuda või ei täida muid finantseerimisega seotud nõudeid, valitakse kvoodi ostjaga kokkuleppel programmis osalema uus linn.

Valga linnavalitsuse kodulehelt võib lugeda, et projekti käigus plaanitakse vahetada Valga linnas välja 705 olemasolevat tänavavalgustuse lampi energia-säästlike LED lampide vastu, lisaks valgustada ülekäigurajad 9 lambiga.

Programmi elluviimist hakkab korraldama SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK).
 

Copy

Märksõnad

Tagasi üles