Postiasutusi vähemaks ei jää

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post.
Eesti Post. Foto: Postimees/Scanpix

Viimasel ajal meedias avaldatud väited postiasutuste sulgemisest on ekslikud. Eesti Post peab koostööpartneritega läbirääkimisi, et klientide rahulolu tagamiseks avada uusi postipunkte ja hoida neid kauem lahti, kinnitab ettevõte oma pressiteates.

Postiteenuste divisjoni juhi Jaan Vainulti sõnul on kõik ajas muutuv, nii ka postiteenus. „Traditsiooniline postiteenus liigub arenenud riikides järjest rohkem sinna, kus käivad inimesed. Seega on igati loomulik, et maapiirkondades teeme üha enam koostööd poodide, raamatukogude ja vallavalitsustega. Muu maailma kogemus näitab, et see toob ühel hetkel kaasa ka klientide rahulolu tõusu.“

Inimesed võtavad tema hinnangul postkontorite kolimise omaks, kuna saavad seetõttu rohkem vajalikke asju ühes kohas ning vähema ajakuluga korda aetud. „Inimesed ei pea enam paki pärast või markide ostmiseks eraldi postkontorisse minema, vaid saavad mugavamalt selle ettevõtmise ühildada näiteks poeskäiguga või raamatukogu külastamisega,“ selgitas Vainult. „Meie kindel eesmärk on, et postiasutuste arv ei vähene.“

Partneri valikul arvestab Eesti Post Vainulti väitel kohalike olude ja võimalustega. "Kuna vastutus postiteenuse eest jääb ikka Eesti Postile, ei saa partnereid kergekäeliselt valida. Postiteenuse kasutajatele peaks kindlust lisama ka see, et Eesti Post kooskõlastab postivõrgu tõhustamiseks mõeldud tegevused konkurentsiametiga."

Eelmisel nädalal pani Valgamaa omavalitsuste liit tööle häirekella, et Eesti Post kavatseb sulgeda Riidaja, Õru, Lüllemäe ja Hellenurme postkontori.

«Soovime kuulda selgitust ja põhjendusi, miks Eesti Post kui universaalse postiteenuse osutaja Valgamaal kavandab meie arvates seadusevastaselt sulgeda maakonna neljas vallas ainsa postkontori,» seisab omavalitsuste kirjas ministrile ja Riigikogu majanduskomisjonile.

Liit kutsub ministeeriumi ja majanduskomisjoni esindajaid sel neljapäeval üldkoosolekule aru andma maapiirkonna postkontorite sulgemise kohta.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles