Tarbijakaitsjaid ootavad muudatused

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbijakaitseameti peadirektori Andres Sooniste
Tarbijakaitseameti peadirektori Andres Sooniste Foto: Postimees/Scanpix

Valgamaalane pöördus tarbijakaitseameti poole, et teada saada, kas sügistalvised ümberkorraldused ametis ka Valgamaad puudutavad.

Vastuseks teatas amet, et tarbijakaitsealane nõustamine ja järelevalve korraldamine Valgamaal jääb edaspidi Lõuna regiooni kolmeliikmelise meeskonna kanda.

Tarbijakaitseameti peadirektori Andres Sooniste kommentaarist selgub, et muudatustega soovitakse ühtlustada tarbijate majanduslike huvide kaitset, tõsta järelevalve operatiivsust ning laiendada nõustamisteenuse kättesaadavust.

Muu hulgas on plaanis ümberkorraldustega suurendada järelevalve mahtu eriti piirkondades, kuhu varem oli ligipääs transpordiühenduse piiratuse tõttu napp. Eesmärki aitavad täita ka kaks ametile eraldatud elektriautot.

«Lähiajal plaanib amet kohtuda Lõuna regiooni kohalike omavalitsuste esindajatega, et tegevust täpsustada, näiteks et nõustamine toimuks pigem eelregistreerimisega ja vajadusepõhiselt omavalitsuse ruumides. Nõustamine ja järelevalve Valgamaal igal juhul jätkub,» nentis Sooniste.

Praegu korraldab amet tarbijate nõustamist lisaks Tallinnale Haapsalus, Jõhvis, Kuressaares, Paides, Pärnus, Rakveres, Tartus, Viljandis, Valgas ja Võrus.

«Täienduseks eeltoodud nimistule kavandab amet koostöös kohalike omavalitsustega laiendada nõustamisteenuse kättesaadavust ka teistes maakonnakeskustes ja loodetavasti ka mõne muu suurema tõmbekeskuse juures. Läbirääkimised omavalitsustega on juba alanud mais-juunis ning jätkuvad sügisel,» selgitas peadirektor.

Kavandatu teostamiseks luuakse regionaalsed järelevalve- ja nõustamismeeskonnad. Regioone on neli: Põhja (Tallinn), Kirde (Jõhvi), Lõuna (Tartu) ja Lääne (Pärnu).

Copy

Märksõnad

Tagasi üles