Valdade segakoor valmistub ettelaulmiseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puka-Tõlliste-Sangaste segakoorile on Tallinna lauluväljak väga tuttav paik. Ometi tuleb kõvasti pingutada, et sinna jälle laulma saada.
Puka-Tõlliste-Sangaste segakoorile on Tallinna lauluväljak väga tuttav paik. Ometi tuleb kõvasti pingutada, et sinna jälle laulma saada. Foto: Helju Keskpalu/Valgamaalane

Aprillis algavad üldlaulu- ja tantsupeo teised eelproovid, mille põhjal selgub, kes suurele peole pääseb. Valgamaa segakooride ettelaulmine  komisjonile on juba 3. aprillil Tõrva gümnaasiumis.

Puka-Tõlliste-Sangaste segakoori proovid on kord nädalas, ühel nädalal Pukas, järgmisel Tsirguliinas.

Et laulupeo repertuaar hästi selgeks saada, tuligi koori juht Koidu Ahk mõttele korraldada pühapäeviti laululaagreid. Esimene kord tuldi selleks kokku Tsirguliinas, eeloleval pühapäeval tehakse seda Puka rahvamajas.

«Laulupeolaulud on ilusad, neid on aga palju ja need on rasked. Toetame laulupeoprotsessi, ei taha minna ettelaulmisele, hirmuhigi otsa ees. Võtame asja väga tõsiselt. Laululaager tähendab pikka päeva laulmist,» rääkis Koidu Ahk.

Laagris on ka külalisõppejõud, kauaaegne koorijuht Eeva Tammemägi. «Eeva on mulle alati üks suur kõrv. Nüüd tuleb mulle appi õpetama. Võtame naised ja mehed eraldi ja siis kokku,» lisas noor innukas dirigent, silme ees oma lauljad suure laulukaare all.

«Meie lauljaile need laagripäevad meeldivad. On väga asjalikud. Ühe päevaga saab väga palju õppida,» rääkis Puka rahvamaja juhataja Helgi Pung lauljate arvamuste põhjal.

Laagrielu juurde kuulub ka ühine supisöömine. Supi ja selle kõrvase eest hoolitseb Helgi Pung. Kausi ja lusika võtavad lauljad ise kaasa. Seegi on laagrielus loomulik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles