Haiglate liit kutsub arste läbirääkimistele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sule
Urmas Sule Foto: Postimees/Scanpix

Kolmapäeval, 3. oktoobril toimunud Eesti Haiglate Liidu erakorralisel juhatuse koosolekul otsustati kutsuda Eesti Arstide Liit järgmiseks päevaks läbirääkimistelaua taha, et lisaks palgaettepanekule läbi arutada tervishoiutöötajate töökoormuste küsimused.

«Soovime arstidega sisuliste läbirääkimistega edasi minna. Haiglate liit teeb kõik, et esitada haigekassale peatselt ettepanekud, kuidas haigekassa eelarve piires prioriteete ümber seades oleks võimalik leida raha arstide ja õdede ettepanekutele. Pingutame, et haiglate normaalne töö võimalikult kiiresti taastada ning patsiendid töövaidluses võimalikult vähe kannataksid,» ütles Eesti Haiglate Liidu juhatuse esimees Urmas Sule.

Haiglate liit otsustas täna saata Eesti Arstide Liidule uuesti 28. septembril saadetud palgapakkumise, mis arvestab töövõtjate esitatud kollektiivlepingu projekti. Homsel kohtumisel on kavas arstide liidu esindajatega arutada ka töökoormuste vähendamise võimalusi.

Eesti Haiglate Liidu eelnevalt tehtud 6,6 protsendine palgatõusu pakkumine saab realiseeruda juhul, kui haigekassa nõukogu nõustub muutma teenuste hinnakirja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles