Neljapäevase Valgamaalase paberväljaande tutvustus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel.
Trükikoda Kroonpress Tartus. Valgamaalane on trükkimisel. Foto: arhiiv

Neljapäeval viibib Valgas ja Valkas Läti president Andris Bērziņš. President asetab Valkas lilled mälestusmärgile, mis püstitati 1919. aastal vabaduse eest võideldes langenud sõduritele. Eesti poolel külastab president Valgamaa kutseõppekeskust, kus esimest aastat õpetatakse Läti noortele inglise keeles transporti ja logistikat ning läti keeles puidutööd.

Eesti künnimeistrivõistlustel Olustveres oli medalisaajate hulgas ka Valgamaa mees Indrek Zilensk. Eelmisel aastal võidetud hõbeda vahetas ta aga pronksi vastu.

Valgamaal sai sellel nädalal esimesed elektriautode kiirlaadimispunktid. Laadimisvõrgustiku projektijuht Criss Uudam märkis, et teisipäeval Otepääle paigaldatud kiirlaadija oli Lõuna-Eestis esimene. Hollandis disainitud ja Ungaris kokku pandud laadijaid saab kasutama hakata hiljemalt kahe nädala pärast, kui nad on seadistatud.

Linnavolikogu istungil andis linnapea Kalev Härk volikogule ülevaate linnavalitsuse tegemistest septembris. Volikogu liikmel Siiri Reiljanil oli linnajuhtidele hulgaliselt küsimusi.

Teisipäevasel ettevõtluskonverentsil Otepää gümnaasiumis tunnustati uuendusmeelsuse ja töötajasõbralikkuse eest Parmet ASi ning GMP Clubhotel & Pühajärve restorani.

Järgmisel laupäeval jagab Valgas näitlejaoskuste koolitusel noortele nippe näitleja Anne Veesaar. «Jagan nippe, kuidas näitlejatööd teha, kuid ei koolita näitlejaid,» ütles ta. Veesaare sõnul pole oluline, millisele elualale noor läheb, kuid edaspidi tuleb sageli näiteks koosolekul sõna võtta või kõnet pidada. Siis on vaja esinemisjulgust, mida peaksid koolitusel saadavad nipid ka andma.

Pärnumaal Jõulumäel toimunud klubide karikavõistlustelt murdmaajooksus tõid SK Maret-Sport noored ja täiskasvanud koju kolmanda koha karika.

Valga motoklubi juhatuse liige Einar Peterson tahab luua Valga linna suusakooli, et maakonnas toimuvail suusavõistlustel ka noorematele kaasa elada saaks.

Valga lahtistel karikavõistlusel laskmises osalesid tänavu esmakordselt ka Kaitseliidu Valgamaa maleva sportlased, kes klubi laskuritele tublit konkurentsi pakkusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles