President on täna kaksiklinnas

Andre Hanimägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti president Andris Bērziņš
Läti president Andris Bērziņš Foto: Postimees / Scanpix

Täna viibib Valgas ja Valkas Läti president Andris Bērziņš. President asetab Valkas lilled mälestusmärgile, mis  püstitati 1919. aastal vabaduse eest võideldes langenud sõduritele. Hiljem avab president koos haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksooga Valka koostootmisjaama. Samuti külastab president Valka kunstikooli ning Valgamaa kutseõppekeskust.

President soovib näha, kuidas kulgeb kuu aja eest alanud lätlaste õpetamine kutseõppekeskuses.

Kutseõppekeskusesse tulevad Läti presidenti tervitama Eesti haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo, haridus- ja teadusministeeriumi EL ja rahvusvahelise koostöö osakonna juhataja Kalmar Kurs, Valga maavanem Margus Lepik ja Valga linnapea Kalev Härk. Osalevad ka Läti Vabariigi suursaadik Eestis Kārlis Eihenbaums ja Eesti Vabariigi suursaadik Riias Mati Vaarmann.

President Bērziņš kohtub ka kutseõppekeskuse lätikeelse ehituspuusepa ja inglisekeelse veokorralduse eriala õpilastega.

Lätikeelse ehituspuusepa ja puidutöötlemise õpperühma nimekirjas on 15 Läti noormeest, kes omandavad põhihariduse baasil elukutset Valgamaa kutseõppekeskuses ja keskharidust õhtukooli vormis Valka gümnaasiumis. Inglisekeelse logistika ja veokorralduse eriala õpperühmas on kokku samuti 15 keskharidusega noort, kellest üheksa on lätlased ja kuus eestlased.

Kell 15 avavad Bērziņš ning Eesti haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo Valka koostootmisjaama. Lisaks osalevad avamisel Läti majandusministeeriumi parlamentaarne sekretär Vilnis Íirsis, Eesti majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Ando Leppiman, Valka linnapea Karlis Albergs ning Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive.

Biokütusel töötava koostootmisjaama puhul on tegemist on Eesti Energia esimese elektri- ja soojuse tootmisüksusega väljaspoolt Eestit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles