Üksused ootavad uusi ajateenijaid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Postimees/Scanpix

Järgmisel nädalal asub kaitseressursside ameti kutsel Eestis ajateenistusse ligikaudu 1400 noormeest, neist 39 Valgamaalt. Tegemist on aasta kolmanda ja viimase kutse ehk põhikutsega, mille baasil õpetatakse kaheksa kuu jooksul välja üksuse reakoosseis. Lõviosa teenistusse asuvatest noormeestest on keskharidusega.

Noormehed asuvad ajateenistuskohustust täitma staabi- ja sidepataljonis, Kaitseväe logistikakeskuse logistikapataljonis, 1. jalaväebrigaadi tagalapataljonis, pioneeripataljonis, suurtükiväepataljonis, Viru jalaväepataljonis, õhutõrjepataljonis, vahipataljonis ja Kuperjanovi jalaväepataljonis.

Valgamaa noormehed asuvad teenistusse peamiselt Kuperjanovi jalaväepataljonis.

Väljaõpe ajateenistuses on reservarmee ja Eesti esmase kaitsevõime alus andes põhiteadmised riigikaitsest ning õpetades tegutsema ühtse meeskonnana, öeldakse kaitseressursside ameti avalike suhete nõuniku kt Marke Teppori edastatud pressiteates.

Pärast ajateenistust jätkub riigikaitsekohustuse täitmine reservväelasena oma üksuse koosseisus, Kaitseliidus või elukutselise kaitseväelasena.

Ajateenistuskohustuse täitmisele kutsutakse kolm korda aastas: jaanuaris ja juulis eel- ning oktoobris põhikutsega. Ajateenistusse kutsumine on plaaniline tegevus, mis toimub kaitseministri määruses ette antud mahus. 2012. aastal näeb määrus ette 3141 kutsealuse ajateenistusse kutsumise.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles