Tõrva laulustuudio neidudekoor läheb lahingusse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva laulustuudio neidudekoor
Tõrva laulustuudio neidudekoor Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 28. märtsi õhtul on ETV ekraanil «Laululahing», kus ühe koorina osaleb kõva tööd teinud Tõrva laulustuudio neidudekoor. Telefon kätte ja pöidlad pihku!

Koor sõidab Tõrvast välja juba hommikul kell viis, fännide buss pärastlõunal kell viis. Lauljail on ees pikk tööpäev. Nende tegevust hakatakse salvestama juba siis, kui nad bussiga telemaja ette jõuavad. Vastutulnuile laulavad nad teretuslaulu. Siis tõmbavad loosiga ühe loo, mis tuleb õhtuks selgeks õppida.

Kodutööna on neil kaasas lahingu jaoks õpitud motolaul ja saate toimkonna  määratud «Kodusõda» Singer Vingeri repertuaarist. «Tüdrukud tahavad hästi esineda. Ettevalmistused on käinud väga hoogsalt. Mina ei ole pidanud nendega sugugi mitte kogu aeg olema. Nad on harjutanud ka iseseisvalt,» rääkis end mitme kollektiivi vahel jagav muusikaõpetaja Maie Kala.

Lauldi ka koolivaheajal. «Laul on vahelduva taktimõõduga. Vahepeal tuleb hoolega pause lugeda, et mitte valel ajal sisse astuda. Tüdrukud on vigade suhtes ise väga tähelepanelikud olnud,» kiitis Kala oma lauljaid.  

Vaheajal käis Tõrvas ka tantsujuht Märt Agu, kes neidudele liikumist õpetas. Kuna sellel on saates väga suur tähtsus, treenisid tüdrukud igal võimalikul juhul ka omaette.

Teine tähtis asi on saate juures riietus. Tegijad määrasid koorile stilisti, kellega on tehtud tihedat koostööd. Kodusõtta minnakse kuldsete pagunitega sinimustvalgetes esinemiskostüümides. Teise laulu ajal vahetatakse aksessuaare.  

Fännidena on kaasas laulustuudio ja rahvakoori lauljad ning lastevanemad.

«Laululahingu» rõõmusõnumibussiga Tõrvas käinud Kaisa Karu kirjutab ajakirja Nädal värskes numbris, et noored lauljad jätsid saatemeeskonnale väga hea mulje. Neid üllatas see, et Tõrva neidudele meeldivad kõige enam kodust jutustavad laulud.

«Suhtlemine televisiooniga on olnud väga toonusttõstev. Iga päev on sealt keegi meile helistanud ja mingit nõu andnud,» on dirigent tähelepanust liigutatud. «Hea on tegutseda, kui tunned, et keegi tahab, et sul hästi läheks.»

Selles «Laululahingu» saates on Tõrva neidudekooriga võistlemas Euroopa Kultuuripealinna Segakoor Tallinnast ja Aita Leida nimeline segakoor Ida-Virumaalt. «Meie sisendame endasse optimismi sellega, et oleme saates kõige noorem koor, et meil on kõige pikem laul ja oleme sarja ainus koor, kus pole mehi,» rääkis Tõrva koori laulja Merlin Soomets.     

Kordussaade on pühapäeval kell 11.15–12.35. Kellel jäi otseülekanne nägemata, saab siis küll laululahingust osa, hääletada aga enam tal võimalik pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles